Δράση Αντιπληροφόρησης

Σάββατο 18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε δράση αντιπληροφόρησης σε Ζωγράφου και Ιλίσια, για την καταστολή που δέχτηκε η κατάληψη της Βίλας Ζωγράφου. Μοιράστηκαν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια και κρεμάστηκαν πανό στις 2 κεντρικές πλατείες της περιοχής καθώς και δίπλα στην κατάληψη, η οποία ακόμα φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις.

keimeno (1)

καλεσμα για πορεια εναντια στην εκκενωση τησ βιλασ ζωγραφου

ΣΗΜΕΡΑ,  ΔΕΥΤΕΡΑ 13/3 ΣΤΙΣ 18.00 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ

Ξημερώματα Δευτέρας 13/3 αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στην κατάληψη Βίλα Ζωγράφου. Μέσα στην κατάληψη βρίσκονται σύντροφοι/ισσες, οι οποίες/οι ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη για την υπεράσπιση αυτής.

 

Από το 2011 η Βίλα Ζωγράφου αποτελεί έναν απελευθερωμένο χώρο που έχει περάσει στα χέρια της γειτονιάς αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας. Όλες οι αποφάσεις εντός του εγχειρήματος πάιρνονται με οριζόντιες διαδικασίες σε ανοιχτές προς όλους/ες συνελεύσεις. Ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Βίλα Ζωγράφου είναι ένα αγκάθι στα σχέδια των δημοτικών αρχών όσον αφορά την εμπορική εκμετάλλευση των τελευταίων ελεύθερων κοινωνικών χώρων και την ιδιωτικοποίηση τους. Είναι χώρος ελεύθερης διαδοσης ιδεών και ποικιλόμορφης δραστηριοποίησης για πάρα πολύ κόσμο. Αποτελεί σημέιο ελεύθερης συνάντησης και έκφρασης των κατοίκων και μη του Ζωγράφου, ΧΩΡΙΣ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΦΡΑΧΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΑ ΚΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ. Παράλληλα μέσα από τη δημιουργία δομών αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης χτίζεται καθημερινά “από τα κάτω” ένας ζωντανός πολιτισμός αγώνα που αντιστέκεται ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ σχέσεις και συνειδήσεις ενάντια στην αποξένωση και την εξαθλίωση που πρεσβεύουν τη σημερινή πραγματικότητα. Μια ζοφερή πραγματικότητα που υπηρετούν ο Δημος Ζωγράφου και τα τσιράκια του συστήματος που αυτή τη στιγμη καταστέλλουν, εκκενωνουν και επιτίθενται στην κατάληψη της Βιλας Ζωγράφου και στους συντρόφους-ισσες μας με τον ίδιο τρόπο που καταστέλλουν και τις ζωές μας καθημερινά!

 

Ο ΑΚΧΒΖ είναι κέντρο αγώνα ενάντια σε εξουσιαστικές λογικές και ως τέτοιο αποτελεί μια διαρκή ενόχληση για το κράτος και τις δημοτικές αρχές Ζωγράφου. Γι’ αυτό δεν αποτελεί έκπληξη η απόφαση για εκκένωση του.

 

Καλούμε όλο το λαό του Ζωγράφου και τον κόσμο του αγώνα να στηρίξει ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/3 ΜΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ ,6η σταση(ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕ 230, 608,235).

 

 

 

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

 

 

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ/ΙΣΣΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

 

 

 

Η ΒΙΛΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΑΝΑΨΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΗ ΣΒΗΝΕΙ

4/3 HEAVY METAL BAR-STUDIO ΑΧΟΡΔΙΑ

 

To αυτοδιαχειριζόμενο μουσικό στούντιο ΑΧΟΡΔΙΑ διοργανώνει ΜETAL BAR στην κατάληψη Βίλλα Ζωγράφου το Σάββατο 04/03 απο τις 22:00 και μετά. Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού που θα βοηθήσει το εγχείρημα.

PARTY ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΧΥΜΑ productions

Η αυτοοργανωμένη ομάδα κινηματογραφικής έκφρασης *ΧΥΜΑ productions, διοργανώνει ένα PARTY για την οικονομική ενίσχυση της. Η στοιχειωμένη Βίλα Ζωγράφου σας περιμένει με προτεινόμενο dresscode χαρακτήρες από Splater Movies. Η μουσική υπόκρουση θα κυμανθεί από σκοτεινά Psychobilly έως Darkwave με τις ζωντανές-νεκρές μίξεις γνωστών-άγνωστων underground DJ’s!!!

*Δυο λόγια για τη ΧΥΜΑ production:
Το περασμένο καλοκαίρι κάποια άτομα, που δραστηριοποιούμασταν σε στέκια και καταλήψεις της περιοχής, αποφασίσαμε να συνδυάσουμε δύο πράγματα, τα οποία μας εμπνέουν: τη συλλογική και αντιιεραρχική δράση και τον κινηματογράφο. Καθώς είχαμε κουραστεί από τις κινηματικά ανούσιες αφηγήσεις και τις απολιτίκ φιλοσοφικές αναζητήσεις του υπάρχοντος σινεμά, θελήσαμε να το μπολιάσουμε με την πολιτική μας στάση και τρόπο ζωής. Η ιδέα απλή… θα γυρνάγαμε τις δικές μας ταινίες, με τρόπο ώστε να έχουν συνδιαμορφωθεί από το σενάριο έως και το μοντάζ. Το στοίχημα ωστόσο δεν ήταν τόσο εύκολο. Η ίδια η φύση της παραγωγής μιας ταινίας προϋποθέτει διακριτούς ρόλους (σεναριογράφος, σκηνοθέτης, ηχολήπτης, φωτογράφος, β. παραγωγής κλπ), ρόλους οι οποίοι de facto οδηγούν σε ιεραρχικές σχέσεις. Αυτό ακριβώς ήταν που προσπαθήσαμε να γκρεμίσουμε και να κάνουμε πράξη την οριζόντια αυτοοργάνωση σε άλλη μια μορφή έκφρασης της δημιουργικότητάς μας. Αυτή τη στιγμή έχουν ήδη γυριστεί 3 ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες βρίσκονται στη φάση του μοντάζ, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και μία τέταρτη. Στόχος είναι η προβολή τους σε χώρους απαλλαγμένους από τη μάστιγα του κέρδους, αλλά και η συνέχιση των δραστηριοτήτων της ομαδοποίησής μας για να μεταφέρουμε το πρόταγμα της αυτοοργάνωσης σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς μας.

ΧΥΜΑ PRODUCTIONS
Αυτοοργανωμένη Ομάδα Κινηματογραφικής Έκφρασης

Επικοινωνία με την ομάδα/mail: chyma.productions@riseup.net

Βιλα Ζωγράφου – Διαχειριστική Συνέλευση κάθε Κυριακή στις 18:00

Ο αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Βίλα Ζωγράφου λειτουργεί αντιεραρχικά, με οριζόντιες ανοιχτές διαδικασίες, χωρίς κόμματα και θεσμικούς φορείς. Η εβδομαδιαία διαχειριστική συνέλευση λαμβάνει χώρα κάθε Κυριακή στις 18:00 και είναι ανοιχτή για όποιον/α επιθυμεί να γνωρίσει και να συμμετέχει στην κατάληψη.

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Βίλα Ζωγράφου

css.php