ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ”ΑΤΥΧΗΜΑ” ΣΤΟ ΕΚΠΑ

Πανό του αυτόνομου σχήματος φμσ σχετικά με το εργατικό “ατύχημα”

Στις 9/12 στο ταριχευτήριο της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ συμβαίνει άλλο ένα εργατικό “ατύχημα”. Αυτό που στη γλώσσα των αφεντικών αποδίδεται στην τύχη, οι εργάτες ξέρουμε καλά, ότι δεν αποτελεί τίποτα άλλο πέρα από την εντατικοποίηση της εργασίας μας, τις άθλιες συνθήκες διεξαγωγής της και την επίθεση στο μισθό μας. Κάθε άλλο, λοιπόν, παρά τυχαίο γεγονός αποτελεί.
Ο συμβασιούχος εργαζόμενος (συνηθισμένη τακτική στο ΕΚΠΑ, όπως και σε πολλά ακόμη πανεπιστημιακά ιδρύματα οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών) υφίσταται λοιπόν εγκαύματα. Γνωστή η συνταγή και δοκιμασμένη στην αγορά εργασιακής εκμετάλλευσης: Ακατάλληλα εργαλεία για το είδος της εργασίας, σαφώς όμως φθηνά και κατάλληλα για πιο γρήγορη παραγωγή, ανεπαρκέστατες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας κι ένας εργαζόμενος για να βγάλει δουλειά πολλών περισσοτέρων.
Παρά τον τραυματισμό του, ο εργαζόμενος δεν αφήνει την κατάσταση να θαφτεί και κινείται με θεσμικούς όρους εναντίον της διοίκησης της σχολής. Η απάντηση από πλευρά της είναι ξεκάθαρη και εκδικητική. Έτσι η σύμβασή του δεν ανανεώνεται και ο ίδιος στην ουσία απολύεται.
Άμεσα εργαζόμενες/οι στο ΕΚΠΑ μαζί με τον απολυμένο καλούν στη συγκρότηση επιτροπής αλληλεγγύης η οποία στελεχώνεται από εργαζόμενες/ους και φοιτήτριες/ες από διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα καθώς και πλήθος αλληλέγγυων, και η οποία προβαίνει σε παρεμβάσεις στο χώρο εργασίας, και σε κεντρικά διοικητικά σημεία, σε μοιράσματα κειμένων, αφισοκολλήσεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης. Ο απολυμένος διεκδικεί μόνιμη και σταθερή σύμβαση εργασίας, συνθήκες εργασίας σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Ως Συνέλευση Αλληλεγγύης Προλεταριακών Αγώνων στηρίζουμε τις διεκδικήσεις του απολυμένου. Κάθε διεκδίκηση μιας/ενός από εμάς, αποτελεί διεκδίκηση για ολάκερη την τάξη μας. Η ταξική αλληλεγγύη ας γίνει το όπλο μας ενάντια στον τσαμπουκά και την εντατικοποίηση των αφεντικών, ενάντια στο κεφάλαιο και τα κράτη του.


Να τα πάρουμε όλα πίσω, να γίνουμε άπληστοι ενάντια στα αφεντικά.

το blog της επιτροπής αλληλεγγύης:

http://epitrophallhlegguhs.espivblogs.net/