Ανταποκριση απο την παρεμβαση στο μπαλκονατο

Το Σάββατο 27/06 πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων παρέμβαση στο τσιπουράδικο “Μπαλκονάτο” στο Γουδί. Η παρέμβαση πλαισιώθηκε από συλλογικότητες της γειτονιάς (Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Βίλα Ζωγράφου, Αυτονομη Συνέλευση Ζωγράφου, Αναρχική Συλλογικότητα Μαυρο Δάσος) καθως και από αλληλέγγυους/-ες.

Ο λόγος της παρέμβασης ήταν η απόλυση της Α. επειδή ζητούσε να της κολλήσει το αφεντικό ένσημα αλλά και επειδή διεκδικούσε να τηρηθεί η αρχική συμφωνια στο μισθό της. Το εναλλακτικο μπαλκονάτο και το αριστερο αφεντικό οχι μόνο δεν της κολλούσε ένσημα, αλλά εν τέλει την πλήρωνε λιγότερο απ’ όσα είχαν συμφωνήσει και εκβιαστικά την ανάγκασε να δεχτει να παίρνει μόνο το 50% των tips της και τα υπόλοιπα να τα τσεπώνει εκείνος. Η τελευταία αυτή συμφωνία δεν εφαρμόστηκε αφού έγινε σαφές στη συνέχεια πως απλά έψαχνε αφορμή για την απόλυσή της. Το ίδιο αριστερο αφεντικό στην επιθεώρηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευη 19/6 δεν αναγνωρισε καν οτι η Α. δουλευε στο μαγαζι του!

Εμεις από την πλευρα μας του καναμε σαφες ότι τζάμπα δε δουλευουμε ποτέ και για κανέναν, απαιτώντας να πληρώσει στην Α. τις βραδινές προσαυξήσεις, τα δώρα, το επίδομα αδείας αλλά και να καταβάλλει τα ένσημα.
Του κάναμε ξεκάθαρο πως μέχρι τότε θα είμαστε κάθε μέρα εκεί να ενημερώνουμε τους πελάτες του και να χαλάμε το εναλλακτικό αριστερό προφίλ του.

Ιδια ειν’ τα αφεντικα, δεξιά κι αριστερα

WP_20150627_001 WP_20150627_002 WP_20150627_004
Ακολουθεί το ενημερωτικό κείμενο που μοιραζόταν σε πελάτες και περαστικους:

Document-page-001 Document-page-002

το κείμενο σε pdf